Obloge zidova

Obloge zidova

Ogledala

Ogledala se u interijerima (kupaonice, spavaća soba, hodnik) koriste već stoljećima. Tradicija se održala, a danas se ogledala mogu napraviti mnogo savršenija (bez valova). Osim brušenja, vrlo efektni dekorativni elementi su fazete, graviranje ili pjeskareni elementi (rubovi, simboli, slova…).

Dobar projektant zna iskoristiti ogledalo na način da raznim pravilnim i nepravilnim oblicima stvori impresivan interijer. Standardna je debljina zrcala 4 mm, a za veće površine ili za ogledala sa izrezima koristi se debljina od 6 mm zbog veće čvrstoće.

Ogledala osim u standardnoj kristalnoj varijanti, postoje i u brončanom, sivkastom, zelenkastom i plavkastom tonu.

Staklo u kuhinji po mjeri

Kaljeno staklo koje je bojano ili sa motivom možemo koristiti u kuhinji umjesto keramićkih ploćica te se zbog svoje ravne površine lagano održava, a kao takvo sve je popularnije u odabiru rješenja kuhinja jer se lako čisti, nema fuga kao kod keramike i daju moderan dojam kuhinje.

Lacobel

Lacobel stakla su prirodna lakirana stakla koja ne sadrže nikakva kemijske ili štetne tvari. Otporna su i do 80˙C, kao i na vodu i vlagu, a služi kao obloge ravnih površina i garderobna vrata.

Postoji 38 različitih boja lacobel stakla, a kod nas se prodaje petnajstak boja. Debljina lacobela je 4mm, a ugrađuje se lijepljenjem direktno na zid pomoću neutralnog silikona.