RASPOLOŽIVA TEHNOLOGIJA

Rezanje stakla

rezanje_stakla2Staklorez-Burić d.o.o. za rezanje koristi kompjuterizirane stolove s pokretnim mostovima na kojima se nalazi rezač. Ono vrše rezanje po Kartezijevim koordinatama i dopuštaju odstupanje iznosi samo 3 desetinke milimetara što je vrlo bitno za kvalitetu izolacijskog stakla. Taj izuzetno precizni stolovi ima mogućnost rezanja nepravilnih oblika i skeniranje željenih oblika iz bilo kojeg materijala. Ovaj stol također sadrži nož koji precizno reže foliju kod pjeskarenja stakla. Vrši se i brušenje niskoemisonog stakla kojem se moraju kvalitetno obrusiti rubovi za spajanje u izo staklo.

Savijanje distancera i punjenje molekularom

savijanje2Automatski stroj savija profile za izolacijsko staklo. To je mnogo trajnije od rezanja aluminija i spajanja kutnicima jer to su kritične točke kasnijeg izolacijskog stakla. Uz tu “savijačicu” ide i automatski punjač molekulara koji izvrši savijanje posljednje stranice.

Brušenje i poliranje stakla

brusenjeVrši se u automatskoj vertikalnoj brusilici za ravne oblike. Na taj način staklo je idealno brušeno. Brušenje nepravilnih oblika vrši se na manjem stroju mehaničkim putem.

Bušenje stakla

busilicaNaša tvrtka za ovaj posao koristi automatsku bušilicu. Pomoću lasera stroj pokazuje centar potrebne rupe te je automatski nakon ručnog namještanja izradi.

Pranje stakla

perilica_2Posjedujemo dvije perilice. U jednoj, dugoj preko 20 metara izo-liniji izrađujemo izo stakla, a pranje se vrši destiliranom vodom. Također, vrlo je važno da ima mekane četke koje su obavezne za pranje niskoemisionog stakla. U drugoj, manjoj peru se brušena, bušena i pjeskarena stakla. Tako se perilica izo stakla čuva od nečistoća, ponajviše pijeska.

Pjeskarenje

pjeskaranjeNanosimo pijesak na staklo pod velikim pritiskom u izoliranoj komori na mehaničkoj pjeskarnici. Možemo načiniti izradu svih mogućih slova, logotipova, znakova. Ispunjavamo svaku vašu želju.

Butiliranje

butiliranje2Stroj koji automatski priprema masu tešku 7.5 kg te je obostrano nanosi na aluminijske profile za kvalitetno spajanje na staklu.

Punjenje plinom

Staklorez-Burić d.o.o. po potrebi argonom puni međuprostor izolacijskog stakla i tako povećava toplinsku izolaciju stakla.

Izrada okvira

izrada_okviraOkvire izrađujemo na tri mala stroja: jedan sa nožem za rupe okvira, drugi za spajanje metalnom vezom i treći sa noževima za rezanje paspartua.