Stakleni proizvodi

proizvodi

Stolovi i pultevi

Stolovi se danas mogu izraditi isključivo od samo stakla. Na staklenim stolovima u modi su satinirani, pijeskareni uzorci ili rubovi na stolu.

Staklo mora biti debljine minimalno 5-6 mm, a izvodi se u bezbroj nepravilnih oblika sa brušenim i poliranim rubovima. Klasična je u kombinacijom s drvom ili metalom. Staklo obogaćuje estetski dojam stola, dajući izgled koju samo drvo ne bi moglo dati.

Staklena postelja za umivaonike

Staklena postolja daju efekt lebdenja određenih predmeta. Stakla su opterećena teretom te imaju određene CNC izreze na sebi pa se za ovu primjenu koriste stakla većih debljina 10-19 mm.

Ona mogu biti prozirna, u boji, tonirana, satinirana itd. Obično se ta stakla i termički ojačavaju metodom kaljenja.

Vitrine i police

Vitrine od stakla najbolji su način istodobne prezentacije i čuvanja predmeta od degradacije. Upravo ovakav „stakleni oklop“ omogućuje promatranje artikla iz svih željenih kutova. Stječe se dojam da pregrada uopće ne postoji, a s druge strane dobiva se čvrsta i sigurna zaštita.

Staklo naravno, zaštićuje predmet čak i od prašine, pa je njegovo održavanje svedeno na minimum. Danas su zato vitrine gotovo obavezne u muzejima, a funkcionalnost su prepoznali i trgovci koji u njima izlažu nakit, mobitele i ostale vrijedne proizvode.

Ovakve konstrukcije zahtijevaju stakla veće debljine koje se teško razbijaju. Stakla su brušena. Cijela konstrukcija je od stakla koja se međusobno spajaju posebnim malim metalnim profilima i(li) posebnim ljepilom pomoću UV zraka iz specijalizirane svjetiljke

Staklena zvona

Staklo je idealan materijal zbog mogućnosti potpunog pregleda. Lijepljenje se vrši uz pomoć ultraljubičaste svjetlosti i specijalnog lijepila. Okreću se obrnuto od akvarija te najčešće služe kao poklopci na izložbenim stalcima.

Često se odabire staklo bez zelenog tona kako bi se dobila još veća bistrina i transparentnost.

Svjetleći paneli

Danas indirektne rasvjetne jedinice dominiraju uređenjem modernih interijera. Kombiniranjem led rasvjete sa staklenim elementima može se postići vrhunski efekt dodatnog osvjetljenja prostora.

Osim standardnog rubnog osvjetljenja stakla, razvili smo specijalan tisak na staklu koji odlično provodi i apsorbira svjetlo kroz staklo. Dizajnerska rješenja tiska su neograničena te sa raznobojnom RGB rasvjetom dobivamo izuzetna rješenja.

Tisak se radi između najmanje dva stakla i to na svim vrstama glatkog stakla. Debljina stakla ovisi o veličini panela i o načinu učvršćenja stakla. Odličan efekt dobiva se i indirektnim prosvjetljavanjem ogledala ili lakiranih neprozirnih stakala sa stražnje strane.

Šalteri

Jedna od prvih modernih načina upotrebe stakla. Staklena pregrada koja se nalazi iznad pulta omogućava i službenoj osobi i stranci dobar vizualni kontakt, a istodobno i sigurnost.

Često se staklo izbuši sa manjim rupicama u obliku kružnice da omogući komunikaciju.