Unutarnje staklene ograde

Unutarnje ograde

Razlog zašto odabrati staklene ograde tumači se otvaranjem suvremenog čovjeka prema svijetu što je trend koji slijedi u moderan prostor.

Spider ograda

Ograda kao opći pojam znači ono što i samo ime govori, da ograđuje nešto, spriječava prolaz u nesigurno područje. Stoljećima se radila od krupnih i potrošnih materijala, ali dolaskom u moderno doba staklo je postalo nezaobilazan materijal. Prozirna staklena ograda debljine 16-20 mm ima efekt da terasa ili dvorište izgledaju veće nego što jesu, pruža izuzetnu čvrstoću i sigurnost, a najbolje kod stakla je veliki izbor toniranih i metalik stakla ili sa efektom uz to da taj materijal uz pravilno održavanje može trajati „vječno“. Kod spider ograda staklo je isključivo kaljeno-laminirano 16-20 mm uz koju su sigurni i najveći skeptici.

Ograda na H stupiće

Čelični toplo-cinčani stupići koji se plastificiraju u boju po odabiru sve više su aktualni među staklenim ograda, što zbog dobrog uklapanja u okolinu i modernog izgleda, što zbog financijske pristupačnosti.

Staklo za ogradu može biti transparentno, mutno ili tonirano, u jeftinijoj varijanti kao lamistal staklo debljine 16 – 20 mm ili skupljoj sa kaljeno-laminiranim staklom debljine 16 – 20 mm koja daje još veću čvrstoću ogradi zbog termičke obrade stakla.

Ukliještena ograda

Po mnogima najljepši tip staklene ograde zbog nevidljivog okova. Tip ograde gdje se čelični profil montira bočno ili na beton te se sakriva sa izolacijom i kamenim pločicama ili klupčicama. Kod ukliještene ograde treba voditi računa o odvodu vode.

Staklo za ogradu može biti transparetno, mutno ili tonirano, u jeftinijoj varijanti kao lamistal staklo debljine 16 – 20 mm ili skupljoj sa kaljeno-laminiranim staklom debljine 16 – 20 mm koja daje još veću čvrstoću ogradi zbog termičke obrade stakla.

Staklo u kombinaciji sa inoxom

U borbi najboljih materijala za ograde staklo je definitivni pobjednik, ali prije nego se staklo razvilo inox je taj koji je bio najrašireniji tip ograde. Njihova kombinacija se savršeno uklapa u moderan prostor dajući sigurnost i eleganciju te će zasigurno privlačiti poglede Vaših gostiju.
Staklo za ogradu može biti transparetno, mutno ili tonirano, u jeftinijoj varijanti kao lamistal staklo debljine 10– 16 mm ili skupljoj sa kaljeno-laminiranim staklom debljine 10 – 16 mm koja daje još veću čvrstoću cijeloj ogradi zbog termičke obrade stakla.