Unutarnje staklene stijene

Unutarnje stijene i vrata

Staklene pregrade kao i staklena vrata: klizna i zaokretna, možete vidjeti u kućama, stanovima, poslovnim prostorima, wellnessima, zimskim vrtovima i sl. Svojom jednostavnošću se uklapaju u sve stilove uređenja te ovisno o Vašoj želji mogu biti prozračne i transparentne, pjeskarene ili s uzorkom, vidljive ili nevidljive.

Stijene sa kliznim vratima

Staklo kao stakleni zid je sam po sebi impresivan zbog modernog izgleda i prozračnosti, a klizna vrata samo podižu eleganciju u prostoru te daju sasvim novi smisao upotrebi stakla, bilo to korišteno na poslovnim objektima ili privatnoj kući. Uz različite vrste stakla i njihove obrade mogu se birati i različite vrste vodilica koje mogu biti u aluminijskoj obradi različitih izgleda ili dizajnerske od inoxa.

Stijene sa zaokretnim vratima

Stijena koja se najčešće koristi za pregrađivanje ureda i ostalih poslovnih prostora zbog svoje transparentnosti, a kada je potrebno stijene se mogu demontirati i prilagoditi za novu pozijciju u prostoriji, ovisno od kojeg stakla se sastoji. Moguč je i raznoliki odabir okova, dok se zbog razvoja tehnologije mogu staviti i elektrobrave za sigurnosne prostore.

Fiksne stijene

Za fiksne stijene bez vrata koristi se lamistal 5.1.5 (10mm) i to u prozirnoj varijanti ili opal (folija koja veže dva stakla može biti ili prozirna ili mutno bijela odnosno kroz staklo se dobija dojam opala). Naravno, moguće je i popjeskariti kompletnu stijenu ili samo dio stijene npr. crte, uzorci, logo. Moguće je popjeskariti i grafiku preko cijele stijene.

Harmo stijena (HSW/FSW)

Transparentnost u svojoj najelegantnijoj formi. Panoramski stakleni klizno-okretni sustav bez vertikalnih profila omogućuje prekrasan vanjski pogled čak i kad je zatvoren. Možete uživati u panoramskom pogledu bez prepreka, samim time i Vaš prostor izgleda impresivnije.

Postoje dvije vrste takvih stijena: HSW i FSW. Razlika je u načinu sklapanja odnosno kretanja. Kod HSW stijene se elementi kreću jedan iza drugog i mogu se kretati svi u isto vrijeme ili svaki zasebno (pa je moguće i samo djelomično pregrađivanje prostorije) i parkiraju se u parking zonu koju je moguće i sakriti odnosno prikriti. Kod FSW je sistem drugačiji, svi elementi su povezani i sklapaju se po sistemu harmo-vrata (harmonika vrata), ovdje ne postoji parking zona nego se povuku na jednu stranu kao i klasična harmo-vrata.

Naravno, ovaj sistem staklenih stijena nije samo za pregrađivanje prostorija, već se može koristiti i za vanjske stijene bazena, zimskih vrtova, verandi, terasa, balkona,izloga… Ljeti otvoreno, zimi zatvoreno odnosno po danu otvoreno, a po noći zatvoreno.